Belföld

Nincs pénz a fűtésre: bezár a hajdúvidi általános iskola

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Spórolásra hivatkozva bezárta a tankerület a hajdúvidi általános iskolát. Azt mondják, nincs pénz a fűtésre, miközben több mázsa szén és tűzifa áll az intézmény udvarán. A kialakult helyzet miatt a diákoknak a 15 kilométerrel arrébb fekvő hajdúböszörményi iskolába kell járniuk. A szülők felháborodtak a döntésen és beperelték a fenntartót – számolt be az ATV híradó.

Az intézmény egy ideje üresen áll. A szülőket augusztus végén tájékoztatták arról, hogy spórolás miatt bezár az iskola. A szülői munkaközösség azóta perben áll a fenntartóval.

Az ATV felvételein látható, hogy több mázsa letakart szén és tűzifa hever az udvaron, így a fűtés nem jelenthetne gondot, a gyerekeknek mégsem látogathatják az intézményt.

Az egyik felsős tanuló a híradónak elmondta, hogy a legrosszabb a kialakult helyzetben az ingázás, ugyanis reggel és délután is egy-egy órát kell utazni.

A csatorna kereste a település polgármesterét, aki nem kívánt nyilatkozni, válaszlevelében viszont azt írta, hogy a kialakult helyzet a tankerület döntése, így az ügy nem a településre tartozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik