Belföld

Már pénteken újraindulhat a szemétszállítás Pécsen

MTI / Mónus Márton
MTI / Mónus Márton

Közleményt juttatott el az MTI-hez Péterffy Attila pécsi polgármester, amelyben azt írta, egyeztetni fog a tulajdonos önkormányzat a városi hulladékkezelési feladatokat ellátó társaság dolgozóival, pénteken reggel pedig ismét elindul a hulladékszállítás a városban.

Pécsen csütörtökön hajnalban állt le a szemétszállítás, miután az önkormányzati tulajdonban álló, hulladékgazdálkodással foglalkozó Biokom NKft. hetvenhét dolgozója előzetes bejelentés nélkül megtagadta a munkát.

A polgármester közölte: délután találkozott a cég szállítási üzemének munkatársaival, és Meixner Barna ügyvezetővel közösen átvették a dolgozók írásba foglalt követeléseit, egyúttal megegyeztek velük arról, hogy a következő tizenöt munkanapban egyeztetni fognak a szemétszállítás folyamatos fenntartása mellett.

A városvezető azt mondta, a tárgyalások már pénteken megkezdődnek, s annak érdekében, hogy az eseményen jelen lehessen lemondta Felbachba, Pécs testvérvárosába tervezett hivatalos látogatását is – áll a közleményben.

Péterffy korábban jogszerűtlennek nevezte a dolgozók megmozdulását, a dolgozók bérkövetelését pedig a valóságtól elrugaszkodottnak nevezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik