Belföld

Teljesítmény és élettartam: így hozhatjuk ki a legtöbbet a motorból

A szakértők szerint jobb autózási teljesítményt nyújthat a prémium üzemanyagok használata, ráadásul hatékonyan járulhatnak hozzá a motor kiváló állapotának megőrzéséhez, és így élettartamának növeléséhez is1.

A Gehilio’s Garage, a veterán járműveket bemutató népszerű YouTuber csapat megkérdezte Szász Attila és Varga Áron „Indy” oldtimer szakértőket a prémium üzemanyagok használatának előnyeiről, a sokat látott specialisták szerint az ilyen termékek választása hosszú távon megtérülő befektetést jelenthetnek az autó számára.

Sok barátomnál és ügyfelemnél egyértelmű, hogy beleteszik a 100-as oktánszámú prémium üzemanyagot a tankba, mert nekik az az elvárásuk, hogy az autó minden körülmények között probléma nélkül beinduljon. Ha egy járművet hosszabb ideig nem üzemeltetünk, mint például az oldtimereket, mindenképp érdemes magasabb oktánszámú üzemanyagot használni, hogy zökkenőmentes legyen az indulás” – fogalmazott Szász Attila.

Varga Áron „Indy” oldtimer specialista mindenképp a Shell V-Power Racing üzemanyagot ajánlja, hiszen a magasabb oktánszám, a tisztító hatás és a hatékonyabb égés mind olyan tényezők lehetnek, amelyek miatt megéri ez a döntés.

A Shell V-Power Racing 100-as oktánszámú, egyedi összetételű benzin üzemanyag; legújabb generációs, súrlódáscsökkentő molekulákát2 és erős tisztító összetevőt tartalmaz, amelyek segítenek visszaállítani a motor megfelelő teljesítményét.3 A Shell töltőállomások többségén országszerte elérhető prémium üzemanyag így hozzájárulhat ahhoz, hogy az autót vezető valóban elérje a motor potenciális teljesítményét3, miközben segíthet a motor jó állapotának megőrzésében is.

 

[1] A tájékoztatás nem teljeskörű, részletek: www.shell.hu
[2] A súrlódáscsökkentő molekulák segítenek a motor kritikus részeinek megfelelő működésében. A valós hatást és előnyöket több tényező befolyásolhatja, többek között a jármű típusa és állapota, a vezetési körülmények és a vezetési stílus.
[3] A motorok állapotának javulását, illetve az energiaveszteség minimalizálását az üzemanyagellátó-rendszer létfontosságú alkatrészeiben, így a beömlőszelepben és/vagy az üzemanyagfecskendőkben fellelhető teljesítménykorlátozó lerakódások eltávolításával sikerül elérni. A valós hatást és előnyöket több tényező befolyásolhatja, többek között a jármű típusa és állapota, a vezetési körülmények és a vezetési stílus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik