Belföld

Simonka György Pusztaottlaka alpolgármestere lett

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Simonka György rövid kitérő után visszatért a közéleti pályára és néhány héttel ezelőtt alpolgármester lett a Békés megyei Pusztaottlakán, számolt be róla a Magyar Narancs.

A volt fideszes képviselő a lap megkeresésére közölte,

annyira nem zavarta a testületet, hogy a vádlottak padján ülök és a Központi Nyomozó Főügyészség összességében 1,4 milliárdos költségvetési csalással vádol, hogy egyhangúlag választottak meg nemrégiben Pusztaottlaka társadalmi megbízatású, mandátummal nem rendelkező alpolgármesterévé.

Mint fogalmazott, azért fogadta el „a megtisztelő és felelősségteljes felkérést”, mert korábban három cikluson keresztül vezette szülőfaluját, és háromszor választották meg a dél-békési térség országgyűlési képviselőjének, így tudja, milyen feladat vár rá, és én segíteni akar Pusztaottlakának.

A lap cikkében emlékeztet, Simonka György 2020 januárjában állt a Fővárosi Törvényszék büntetőtanácsa elé 32 társával. A vád szerint bűnszervezetben, különösen nagy értékre költségvetési csalást követettek el, amikor hazai és uniós forrásokat csapoltak meg saját hasznukra, miközben a forrásokat a Magyar termés TÉSZ Kft. és a Paprikakert TÉSZ Kft. beruházásaira vették fel.

A 24.hu a közelmúltban számolt be róla, hogy a Simonka és 32 társa elleni vádak központjában álló, mára felszámolt mezőgazdasági cég utolsó vagyona, egy 300 millió forintra becsült telephely is a politikus köreiben landolt – csakúgy, mint a vállalat többi vagyona, amit korábban szintén az exképviselő ismerősei vásároltak fel eredeti értékük töredékéért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik