Belföld

A KDNP képviselője szerint az ország megvédésének kulcsa a nemzeti konzultáció kitöltése

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A Fidesz-KDNP mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a magyar embereket a háborús inflációtól és annak káros következményeitől, de ehhez az kell, hogy minél többen kitöltsék a szankciókról szóló nemzeti konzultációt – mondta Nacsa Lőrinc az MTI-hez kedden eljuttatott kommünikéjében.

A KDNP frakciószóvivője szerint Brüsszel az orosz-ukrán háború kirobbanásakor azt ígérte, hogy az Oroszország ellen hozott szankciók nem fogják érinteni az energiakérdéseket, ám a nyáron mégis úgy döntött, hogy megtiltja az olaj és az olajtermékek behozatalát Oroszországból. Az Európai Unió június elején fogadta el a hatodik szankciós csomagot (benne a sokat vitatott olajembargóval), ami ugyanakkor arról is rendelkezik, hogy átmeneti kivételt biztosít a csővezetéken érkező kőolaj esetében azoknak az uniós tagállamoknak, köztük Magyarországnak, amelyek földrajzi helyzetük miatt nem rendelkeznek más lehetőségekkel.

A kormánypárti politikus is felidézte, hogy Magyarországnak sikerült mentességet kiharcolni az olajszankciók alól, ami nélkül elsimeri, komoly ellátási nehézségek adódtak volna. Nacsa Lőrinc itt tért ki rá, hogy szerinte a „baloldal” Brüsszel minden olyan javaslatára rábólintott, amellyel tovább növelték volna a magyar emberek és vállalkozások kiadásait, utalva Fekete-Győr András és Ujhelyi István korábbi, témát érintő nyilatkozataira.

A magyar baloldallal szemben a Fidesz-KDNP mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a magyar embereket a háborús inflációtól és annak káros következményeitől, de ehhez minél szélesebb körű egyetértés kell

– hangoztatta végül a frakciószóvivő, aki arra kért mindenkit, töltse ki a nemzeti konzultációt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik