Belföld

Felhős, őszi nap vár ránk

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A szombati napsütéses időt követően vasárnap nyugat felől nagy területen erősen megnövekszik a felhőzet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. A Dunántúlon gyenge, időszakos eső, az északkeleti megyékben pedig futó zápor fordulhat elő, az északnyugati szél megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 Celsius-fok között alakul majd, késő estére 10 és 16 Celsius-fokra számíthatunk.

Este észak felől mindenütt csökkeni fog a felhőzet, reggelre pedig nagyobb területen kiderül az ég, megszűnik a csapadék. Hajnalra a kevésbé szeles délnyugati és északkeleti tájakon foltokban köd képződhet, máshol élénk marad az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 Celsius-fok között alakulhat.

Hétfőn felhőátvonulások várhatók, több-kevesebb napsütéssel, helyenként előfordulhat zápor, északkeleten egy-egy zivatar. Hajnalra a szélvédett, kevésbé felhős helyeken pára-, ködfoltok képződhetnek, az északnyugati szél sokfelé megerősödik. Délutánra 15 és 19 Celsius-fok közé melegszik fel a levegő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik