Belföld

DK: A Fidesz a korrupciót támogatja a törvényjavaslataival, így azokat nem szavazzuk meg

MTI / Soós Lajos
MTI / Soós Lajos

Az Országgyűlés holnap és holnapután fog szavazni azokról a fideszes törvényjavaslatokról, amelyekkel Orbán Viktor el akarja hitetni az Európai Bizottsággal, hogy véget vet az uniós pénzek ellopásának. A javaslatcsomag azt a célt szolgálja, hogy újra meginduljanak az uniós pénzek, amiket majd el lehet majd lopni, ám a DK nem fogja megszavazni a Fidesz korrupciót támogató törvényjavaslatait

– jelentette ki vasárnapi Facebook-bejelentkezésében Sebián-Petrovszki László. A DK országgyűlési képviselője közölte, pártja jogállamot, független igazságszolgáltatást és korrupció elleni harcot szeretne, nem csak azoknak a látszatát. „Az ehhez szükséges törvényjavaslatokat a DK benyújtotta az Országgyűlésnek. Ha a kormány valódi változást akarna, akkor a DK javaslatait támogatná:

  • csatlakozna az Európai Ügyészséghez,
  • függetlenné tenné a bíróságokat és az ügyészséget,
  • helyreállítaná a kiegyensúlyozott tájékoztatást és a sajtószabadságot”

– tette hozzá. Éppen ezért bejelentette:

Nem fogjuk megszavazni a társadalmi részvételről szóló törvénymódosítást, hiszen sehogy sem szankcionálja azt, ha a Fidesz reggel kitalál, estére pedig megszavaz egy törvényt. Nem fogjuk megszavazni az Integritás Hatóságról szóló törvényjavaslatot, hiszen az elnökét a fideszes ÁSZ-elnök javaslatára a fideszes köztársasági elnök nevezheti ki. Nem fogjuk támogatni azt a törvényt sem, amely szerint továbbra is fideszes miniszterek és képviselők ülhetnek majd a közpénzből létrehozott alapítványok kuratóriumaiban. A Fidesz javaslatai között egyetlen olyan sincs, ami valódi változást hozhatna, ezért nem fogja megszavazni a DK a Fidesz korrupciót támogató törvényjavaslatait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik