Belföld

Orbán Viktor menesztette az Országos Kórházi Főigazgatóság informatikai főigazgató-helyettesét

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Az országos kórház-főigazgató javaslatára Szabó Bálint országos kórházfőigazgató-helyettest 2022. szeptember 30-ai hatállyal felmentette a tisztségéből Orbán Viktor miniszterelnök – írta a Portfolio.hu a pénteki Magyar Közlönyben megjelent határozat alapján.

A miniszterelnök 2020 decemberében nevezte ki az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) vezetőjét és helyetteseit, Szabó Bálint a központi egészséginformatikai fejlesztéseket koordinálta.

Szabó 2014-től a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) szervezeti keretei között részt vett az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) kialakításában, 2016-tól az EESZT bevezetését, fenntartását és fejlesztését végző szervezeti egység főosztályvezetője volt az Állami Egészségügyi Ellátó Központban. 2020-tól a Nemzeti Egészséginformatikai Testület elnökévé nevezték ki.

Új országos kórházfőigazgató-helyettes kinevezéséről egyelőre nem jelent meg határozat.

Kiemelt képünkön Orbán Viktor miniszterelnök átadja az Országos Kórházi Főigazgatóság vezető helyettese, Szabó Bálint kinevezési okiratát a Karmelita kolostorban 2020. december 21-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik