Belföld

Börtönbe küldenék a 16 éves fiú rollerét elrabló férfit

police.hu
police.hu

Bíróság elé állítja a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség azt a 21 éves férfit, aki tavaly novemberben lelökött  egy fiatalt az elektromos rolleréről Kőbányán, majd elhajtott a járművel. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi pár hónappal korábban ápolókra támadt egy budapesti kórházban, és a volt élettársát is zaklatta.

A terhelt az Üllői úttal párhuzamosan futó kerékpárúton sétált, amikor felfigyelt a tinire, aki a mintegy 250 ezret érő rollerével tartott hazafelé. A vádlott elhatározta, hogy megszerzi tőle a rollert, ezért amikor a fiú mellé ért és az előzés során lassított, a férfi egy hirtelen mozdulattal lelökte őt a járműről.

A kamasz ettől az út melletti füves területre esett, azonban szerencsére nem sérült meg. A támadó ezután felállította az elektromos rollert és elhajtott vele, majd később eladta. Ám nem csak ez van a rovásán, a vádhatóság szerint ugyanis az ezt megelőző hónapokban is követett el erőszakos jellegű cselekményeket.

ugyeszseg.hu

A támadó apját tavaly áprilisban bevitték a mentők egy budapesti kórházba, ahol a koronavírus járvány miatt látogatási tilalom volt érvényben. A férfi ennek ellenére bement a kórházba, és azt felszólítás ellenére sem hagyta el. Ezután a férfi az apja kórtermébe is bement, ahol két ápolónő ismét felszólította őt arra, hogy a látogatási tilalomra tekintettel, hagyja el az intézményt.

A férfi ekkor ingerülten szidalmazni kezdte a dolgozókat, majd elővett egy bicskát, és megfenyegette őket, hogy ha az édesapjával bármi történik, akkor mindenkit meg fog ölni. A vádlottat végül egy férfi dolgozó vezette ki a kórteremből, ezután a férfi elhagyta a kórházat. Tavaly augusztusban pedig a volt élettársát zaklatta az üllői otthonánál. A ügyészség letöltendő börtönt kért a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, magánlaksértés bűntettével, valamint zaklatással is vádolt férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik