Belföld

610 ezer forintos tartozás miatt vitte a végrehajtó a 66 éves nyugdíjas otthonát

Elveszítette otthonát egy 66 éves nyugdíjas a Miskolc melletti Onga településen – írja a Blikk. A lap érdekes összefüggéseket talált a férfi kálváriája mögött, akinek 40 millió forintot érő házát 15 millióért szerezte meg egy ingatlaniroda, amely ugyanazon a címen működik, mint ahol a végrehajtást kérő cég is.

A végrehajtó egy 610 ezer forintos tartozás fejében vitte az házat, amit a Blikk információi szerint a Lakóingatlan-Forgalmazó Kft. vette meg, ennek a cégnek a székhelye van ugyanoda bejegyezve, ahol a végrehajtást kérő Intrum Zrt.-é.

Bár a cikk nem tér ki rá, a két társaság összefonódása még ennél is szorosabb. Az Opten céginformcáiós szolgálat adatai szerint a két cég vezető tisztségviselői közül többen mindkét cégben vezetők, továbbá az ingatlant megvásárló cég résztulajdonos a végrehajtást kérő Intrum Zrt.-ben.

A Blikk újságírója ellátogatott az Intrum Zrt. és az ingatlaniroda közös, XIII. kerületi székhelyéhez, az ügyfélszolgálat munkatársai azonban nem engedték fel az irodához. A lap megpróbálta felvenni a kapcsolatot a vállalkozással, de a cégnyilvántartásban, illetve a cég weboldalán található telefonszámon senkit nem lehetett elérni. Az cég egyik ingatlanközvetítője ugyan megígérte, hogy visszahívja a szerkesztőséget, azonban ez sem történt meg.

A lap szerint a vételi körülmények bennfentes információk cseréjét engedik sejtetni, egy kiút azonban még lehetséges. Kovács Gábor adatvédelmi szakértő szerint akinek piaci ár alatt értékesítik az ingatlanát, az pert indíthat a hibás adatkezeléssel okozott károk miatt, így az adósságkezelő akár kártérítésre is kötelezhető. Mint mondta, az adósságkezelőkre nagyon sok panasz érkezik, elég csak megnézni a cégről az interneten fellelhető kritikákat. Szerinte az adatokkal való játszmájuk törvénytelen, ebbe pedig bele lehet kapaszkodni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik