Belföld

Sikkasztás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség az ellenzék amerikai pénzének ügyében

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A rendőrség is lép az ellenzéki kampánypénzek miatt – írja a Magyar Nemzet.

A lap információ szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda sikkasztás és pénzmosás gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen az ellenzéki kampány amerikai támogatásának ügyében.

Korábban Tényi István tett bejelentést a Fővárosi Főügyészségen, utóbbiak a dokumentumot a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak (BRFK) küldték meg, tőlük pedig a Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI) kerültek az iratok.

A nyomozás alapja az, hogy a korábbi ellenzéki kormányfőjelölt, Márki-Zay Péter többször is elismerte, hogy szervezete, a Mindenki Magyarországa Mozgalom az Egyesült Államokból kapott milliárdos támogatást.

Magyarországon ugyanakkor tiltott a külföldi párt-, illetve kampányfinanszírozás, csakhogy az említett szervezet mozgalom, így más törvény alá esik, mint a pártok.

Hétfői cikkünkben részletesen foglalkoztunk az ellenzéki kampány hátterével, forrásaival, jogi hátterével és az amerikai szállal is:

Kapcsolódó
Amerikai pénz és az ellenzék: kampányt még nem papíroztak le Magyarországon úgy, mint most
Csaknem kétmilliárd forint támogatás érkezett Márki-Zay Péter mozgalmához az elmúlt hónapokban, de hogy ezt a pénzt pontosan kik adták össze, nem tudni. És nem ez az egyetlen ismeretlen tényező az ellenzék kampányában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik