Belföld

Az idős nő hamvaival együtt adták el az autót

Hét évvel az asszony halála után, a kesztyűtartóban találták meg az urnát.

A 72 éves korában elhunyt asszony hamvait egy Belgiumból behozott autó kesztyűtartójában találták meg egy budapesti autókereskedésben. Balló Marci autókereskedő, a totalcar.hu újságírója a Blikknek azt mondta, először nem tudták, mit találtak, csak némi vizsgálódás után jöttek rá, hogy emberi hamvakat rejt a különös doboz.

A forgalmi és a kocsiban hagyott temetési meghívó alapján egyértelműnek tűnt, hogy az urnát a hölgy fia hagyhatta hét évig a kesztyűtartóban. Először a rendőrséget riasztották. Segítőkészek voltak, azt javasolták, hogy értesítsék a belga nagykövetséget, utána őket is tájékoztassák a fejleményekről. A nagykövetség annyit kiderített, hogy a néhai Abigél néni hét éve, 2015-ben hunyt el. A hamvaiért nem akartak elmenni, azt sem akarták, hogy a kereskedés halottaskocsival a nagykövetségre vigye.

Balló Marci a legnagyobb közösségi oldalon próbálta felvenni a kapcsolatot a rokonakkal. Nem válaszoltak, de nem sokkal később telefonáltak a nagykövetségről, Brüsszelből választ kaptak végre. Valaki már el is indult a hamvakért, nemsokára náluk lesz. Két óra múlva meg is érkezett egy férfi, aki közölte: a nagymamájáért érkezett. Neki adták át az urnát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik