Belföld

Több mint ötven síremléket rongált vagy károsított meg egy férfi a tiszabői temetőben

police.hu
police.hu

Döbbenetes ámokfutást rendezett egy férfi a tiszabői temetőben. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a helyi lakos több mint ötven nyughelyről tulajdonított el kegytárgyakat vagy rongálta meg a síremléket.

A bejelentést tevő tiszabői lakos elmondta, hogy szerda délután ment ki a hozzátartozója síremlékéhez, és megdöbbenve tapasztalta, hogy arról egy angyalszobor, egy mécsestartó és egy napelemes gyertya is hiányzik, továbbá az ismeretlen elkövető egy 20 cm magas fehér angyalszobrot is letört a sírról, amit otthagyott.

police.hu

A temetőhöz kiérkező rendőröket ekkor már több hasonlóan járt személy várta, akik felháborodottan sorolták a kárukat: márványszobrot, gipszből és porcelánból készült Jézus-, angyal- és galambszobrot döntött le vagy tulajdonított el a jogsértő.

Az egyenruhások tanúkat hallgattak ki, és a rendelkezésre álló kamerafelvételt is elemezték. A feltételezett elkövető kiléte igen hamar ismertté vált. A férfit elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki, de nem adott különösebb magyarázatot arra, hogy mi motiválta a vandál cselekményében.

police.hu

A nyomozók az eltulajdonított kegytárgyakat a gyanúsított édesanyjának a nyughelyénél találták meg. A kárt elszenvedett sértettek beazonosítása tovább folytatódik, így biztosra vehető, hogy a terhelt bűnlajstroma tovább bővül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik