Belföld

Kényszerleszállást hajtott végre az Air Serbia repülőgépe Budapesten

Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images
Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

Pénteken délelőtt fél 11 után Budapesten szakította meg útját az Air Serbia Bécs és Belgrád között közlekedő JU 601-es számú járata, írja az airportal.hu.

A lap cikke szerint a YU-ALY lajstromjelű ATR 72-600-as légcsavaros regionális repülőgép személyzete vészhelyzetet jelentett, majd Sárvár térségében fordult Budapest irányába és kezdte meg a süllyedést.

Az airportal.hu úgy tudja, füstöt jeleztek a rendszerek.

A pilóták háromnegyed 11 előtt néhány perccel biztonságosan leszálltak a budapesti repülőtér 1-es futópályáján, ahol a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egységei várták a gépet, majd átvizsgálták, mielőtt a számára kijelölt állóhelyre kísérték.

A leszállást követően, a gép és a futópálya átvizsgálásáig a repülőtér rövid ideig nem indított és fogadott repülőgépeket, mert a 2-es futópályát a mintegy 2 hónapig tartó karbantartása miatt szeptember közepe és november közepe között zárva tartják.

A Budapest Airport közölte,

minden utast épségben a 2B Terminálra szállítottak, a tűzoltók azonnal megkezdték a jármű átvizsgálását. Az utasokért a légitársaság mentesítő járatot küld.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik