Belföld

Vallott a budakalászi büntetőfékező: fárasztó hete volt, és elfogyott a türelme

Lezárták a nyomozást a szentendrei rendőrök annak a férfinek az ügyében, aki tavaly decemberben büntetőfékezett egy családjával autózó sofőr előtt Budakalászon. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a közúti veszélyeztetéssel gyanúsított sofőr alkalmas a biztonságos közlekedésre a szakértő szerint.

A rendőrök egy budakalászi férfi feljelentése alapján kezdtek nyomozni. A sofőr a családjával autózott Budakalászon, amikor a mögötte haladó jármű kis oldaltávolságot tartva megelőzte a záróvonalon, majd szűkösen besorolt elé, hirtelen indokolatlanul beletaposott a fékbe, s továbbhajtott. Az ütközés kizárólag a szabályosan közlekedő járművet vezető sofőr lélekjelenlétének és figyelmes vezetésének köszönhetően maradt el.

A szentendrei rendőrök a kamerafelvétel alapján azonosították a másik sofőrt,. A 49 éves H. Róbert elismerte a terhére rótt bűncselekményt. Védekezésében elmondta, hogy egy fárasztó héten volt túl, és elfogyott a türelme.

A rendőrség kezdeményezésére a Budapest Főváros Kormányhivatala a férfival szemben elrendelte a vezetési jogosultság szüneteltetését a büntetőeljárás jogerős befejezésig, egyúttal a vezetési jogosultságot igazoló okmányát is visszavonta.

Az eljárás során kirendelt közlekedési szakpszichológus igazságügyi szakértő véleménye alapján azonban a 49 éves férfi alkalmas járművezetőként részt venni a közúti közlekedésben. Indoklása szerint mentális szabályozása megfelelő, adekvát viselkedési féke, önismereti tudatossága, a közlekedési események kapcsán belátása, valamint kiegyensúlyozott képességszintje alkalmassá teszi a biztonságos közlekedésben való részvételre.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik