Belföld

Nemzeti konzultáció lesz a háborús energiaszankciókról

Bodnár Boglárka / MTI
Bodnár Boglárka / MTI

Nemzeti konzultáció lesz az Oroszországgal szembeni háborús energiaszankciókról, legalábbis erre kérik majd a kormányt – jelentette be csütörtökön Kocsis Máté és Simicskó István a Fidesz-KDNP parlamenti frakciójának kihelyezett frakcióülése után az Infostart beszámolója szerint.

A téma nem az összes szankció lesz, hanem a „károkat okozó energiaszankciók”, amelyek Kocsis szerint helyzetbe hozzák Oroszországot, aki azzal is indokolta a lépést, hogy eddig senki nem kérdezte meg a témáról az embereket, ezért most a kormány megteszi és ezzel próbálnak majd nyomást gyakorolni az Európai Unióra is. Azzal kapcsolatban, hogy elkészült a nyolcadik uniós szankciós csomag is, Kocsis annyit mondott, hogy még nem lehet tudni mi van benne, de van arra szándék, hogy az Európai Bizottság szankciós politikájával szemben foglaljanak állást.

Bodnár Boglárka / MTI Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése szünetében tartott sajtótájékoztatón Balatonalmádiban 2022. szeptember 22-én. 

Kocsis elmondása szerint 2023 elejétől négy-öt újabb intézkedés jöhet, amellyel a családokat kívánják támogatni. Simicskó István arról beszélt, hogy nagy beruházások nem lesznek, de a kormány továbbra is ösztönzi a gyermekvállalást.

A Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy a parlamentben 18 fok lesz a meghatározó, de nem lehet egzaktan mérni, a fontos pedig az lesz, hogy törekedjenek a takarékoskodásra. A frakcióülésnek helyet adó szállodában is 18 fok volt, a wellness-részleget pedig nem lehetett használni. Kocsis álláspontja szerint az önkormányzati vezetők azért vannak, hogy szükség esetén rossz híreket is közöljenek, például azt, ha egy intézményt spórolás miatt be kell zárni.

Kocsis arról is beszélt, hogy takarékossági okokból ő is felszámolta az egyik akváriumát, Simicskótól pedig megtudhattuk, hogy három éve napelemet szerelt fel a házára, most pedig bővíteni akarja annak a kapacitását. Addig is a hatizzós csilláron kicsavart három izzót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik