Belföld

Meghalt Pete Péter

Pete Péter közgazdász 2022. szeptember 19-én, hetvenedik életévében súlyos betegség után, de mégis mindenki számára váratlanul elhunyt Pete Péter közgazdász – tudatta az Eltecon, amelynek alapítója és vezetője volt, írja a Portfolio.

Pete Péter a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, majd az Egyesült Államokban, a University of Connecticuton doktori fokozatot. Új-Zélandon makrogazdasági elemzőként dolgozott, majd utána a közgazdasági főáram harcos, megalkuvást nem ismerő híveként tért haza. Több hazai egyetem közgazdasági képzésének megújításában volt főszereplő, szakkollégiumok népszerű oktatójává vált, vezette a Corvinus Egyetem Makroökonómia Tanszékét és az ELTE Közgazdaságtudományi Inté

Búcsúzik tőle a rajongói oldala is, ahol azt írják:

Mi a közösség tagjai mindannyian örökre hálásak leszünk Neki a felbecsülhetetlen tudásért és élet bölcsességért, amit kaptunk Tőle és mindazért, amit létrehozott. Személyisége mind emberileg, mind szakmailag sokunk számára példaértékű marad. Emlékét örökre megőrizzük. Nyugodjék békében!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik