Belföld

Hadházy Ákos hálás Kövér Lászlónak 

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A megválasztott képviselőt meglepte, hogy mennyire gyáva a Fidesz, mennyire tart tőle.

Hadházy Ákos Facebook-oldalán reagált arra, hogy Kövér László hétfőn csak a két jobbikos képviselőt engedi majd felesküdni, őt majd „kicsit később”. Erről korábban Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke számolt be, aki szerint a fideszes házelnök az Országgyűlés Házbizottságának szerdai ülésén erre érdemi magyarázatot sem adott. Zugló megválasztott képviselője jelezte, hétfőn biztos nem jut be az Országházba, a nyitó ülésnapon turistákat sem engednek be.

Mivel többen kérdezték Kövér László döntéséről, jelezte, hogy mindezt önként vállalta, tisztában volt a következményekkel (főleg az anyagiakkal), véletlenül sem szeretné, ha bárki azt hinné, személyes okokból panaszkodik.

Meglepő ugyanakkor, mennyire gyáva a Fidesz, nagyon fontos, pozitív visszajelzés ez, mennyire tartanak tőlem.

Hadházy Ákos jelezte, hálás Kövér Lászlónak, hiszen újabb lehetőséget ad, hogy emlékeztesse az embereket: a tisztességtelen választás elleni tiltakozásul nem vett részt az alakuló ülésen.

Hálásak lehetnek Kövérnek azok az EU-s döntéshozók is, akikben volt még kétség abban a tekintetben, hogy Magyarország demokrácia-e, ha egy megválasztott képviselőt korlátoznak a jogai gyakorlásában.

Végül egy klasszikust (Gyurcsány Ferencet) idézi, jelezve készül és azt javasolja mindenkinek, hogy készüljön!

Nem arra, hogy ez a piszkos rendszer magától, vagy a szép parlamenti beszédek és sajtótájékoztatók hatására megdől, hanem arra, hogy végre tegyünk is érte valamit!

Néhány napja jelent meg az Országgyűlés honlapján az Igazságügyi Bizottság eseti jellegű állásfoglalása, amely szerint Kövér Lászlónak az eskü pótlólagos letételére lehetőséget kell biztosítania, de a jövőben akár a mandátumát is elveszítheti, aki politikai tiltakozásként nem vesz részt az alakuló ülésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik