Belföld

Kiss Ambrus: Aki most egész évre szerez be energiát, az elidegeskedi a dolgokat

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A főváros vezetése nem gondolkodik intézménybezárásokon, mert túl sokat buknának ahhoz képest, amennyit nyernének, derül ki a 444 háttérbeszélgetésről szóló cikkéből. 

Erről Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes beszélt, aki szerint Bár kisebb települések egymás után zárják be az intézményeket a magas rezsi miatt, a fővárosi vezetés nem készül ilyesmire.

Azt is mondta, nem teljesen érti, más önkormányzatok mit várnak ezektől a lépésektől, hiszen az alapproblémát nem képesek megoldani, legfeljebb annak látszatát kelthetik. Kiss azt mondta, ha pár hónapra lekapcsolják valahol a fűtést, azzal megtakaríthatnak pár tízmillió forintot, miközben a mostani árajánlatok alapján jövőre 240 milliárd forintba kerülne az áram a fővárosi cégek és intézmények számára.

Ehelyett azzal spórolnak, hogy

  • A főpolgármesteri hivatalban legfeljebb 20 fok lesz, és átköltöztetnek embereket, hogy az épület részeit lezárják.
  • Gondolkodnak a pénteki home office-on is.

Kiss arról is beszélt, hogy egyszerűen nem kötik most le a jövő évi szerződéseiket, mert azt nem lehet kifizetni. Kivárnak, hogy rendeződjön a dolog.

Aki most egész évre szerez be energiát, az elidegeskedi a dolgokat. Akkor szabad hosszú távú beszerzésekbe beszállni, ha megnyugszik a piac.

– mondta el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik