Belföld

Leszúrással fenyegette az ápolónőt, mert rászólt, hogy máshova öntse az ételmaradékot

Felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy ellenni erőszak miatt állítja bíróság elé a Szikszói Járási Ügyészség azt a 81 éves férfit, aki azzal fenyegetett egy ápolót, hogy leszúrja.

A nyugdíjas egy közeli hozzátartozóját látogatta meg a szikszói kórházban. Az étkezés végeztével az edényt kivitte a kórteremből, és a folyosóról bement a kulcsra nem zárt személyzeti mosdóba, hogy a WC-be öntse a felesleges ételmaradékot.

A szolgálatban lévő ápolónő észlelte, hogy a férfi egy számára tiltott helyiségbe ment be, ezért követte. Belépve azt tapasztalta, hogy az idős férfi éppen a csészébe öntötte az ételmaradékot, amivel beszennyezte a toalettet. Ekkor kérdőre vonta a cselekménye miatt és távozásra szólította fel.

A férfi erre trágár hangnemben szidni kezdte és azt mondta neki, hogy leköpi és megrúgja, majd kést fogott rá, és leszúrással fenyegette. Az ápolónő félelmében elmenekült és a nővérszobába távozott.

Az ápoló közalkalmazott ápoló, közfeladatot ellátó személynek minősül, akinek munkaköri kötelességei közé tartozik betarttatni a közegészségügyi és járványügyi előírásokat a betegekkel és hozzátartozóikkal. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a büntetlen előéletű férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik