Belföld

Ittas volt a XVIII. kerületi tragédiát okozó 18 éves fiú

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a fiatallal szemben, aki halálos balesetet okozott tavaly márciusban a XVIII. kerületben.

A BRFK tájékoztatása szerint kocsikázni indult a három fiatal, amikor a kijárási korlátozások ellenőrzése miatt ellenőrizni akarták a rendőrök az akkor 18 éves D. Attila által vezetett autót és utasait.

A sofőr azonban nem állt meg a rendőri jelzésre, és néhány másodperccel később elvesztette uralmát a kocsija felett és egy oszlopnak csapódott.

POLICE.HU

A mögöttük közlekedő rendőrök azonnal a balesetet szenvedő fiatalok segítségére siettek. Kiderült, hogy hárman utaztak az autóban, akiket a mentők kórházba vittek.

A fiatalok közül a gépkocsi vezetője és egyik utasa könnyű, míg harmadik társuk olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt. Az eljárás során kirendelt szakértő megállapította, hogy D. Attila ittas állapotban vezette a járművet.

A Közlekedésrendészeti Főosztály a baleset miatt halált okozó járművezetés ittas állapotban bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki D. Attilát, aki elismerte a felelősségét. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik