Belföld

Felszámoltak egy másfél milliárdos profi drogfeldolgozót Kiskunlacházán – fotók, videó

police.hu
police.hu

Felszámoltak egy komplett kannabisztermesztő helyet Kiskunlacházán. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint egy halásztelki és egy szarvasi férfi üzemeltette a profin kialakított drogfeldolgozót.

Mintegy 250 tő élő kannabisznövényt és közel 40 kiló szárított marihuánát foglaltak le a párostól a rajtaütés során. Érdekesség, hogy a rendőrök megjelenése előtt senkinek nem tűnt fel, hogy a kétszintes családi házban drogtermesztés folyik.

Az 51 éves halásztelki tulajdonos és 26 éves szarvasi társa ugyanis olyan szakszerűen alakította ki az ingatlant a kábítószer termesztéséhez, illetve feldolgozásához, hogy még a szigetelésre is figyeltek, megakadályozva ezzel az erős marihuánaillat terjedését.

police.hu

A bűnügyi helyszínelőknek több napig tartott a szemle, egyrészt a kábítószer hatalmas mennyisége miatt, másrészt a precízen kialakított rendszer minden egyes elemének pontos rögzítése okán. Az élő- és már leszárított növényeken túl lefoglaltak minden olyan eszközt, mely a termesztés különböző mozzanatait volt hivatott elősegíteni.

Így a ventilátorokat, a világító-, a klimatizáló-, a párásító és a szárító berendezéseket. A kutatás során egyértelművé vált, hogy a termesztés a ház pincéjében zajlott, míg a szárítás az emeleten.

police.hu

A két férfi leosztotta a szerepeket egymás között. A fiatalabb kertészkedett, miközben idősebb társa a növények fejlődésének hátterét biztosította. Az a lefoglalt tárgyakból is kiderült, hogy több százezer forintot invesztálhattak bele a drogüzletbe, s mindent megadtak a növényeknek azért, hogy minél jobban és gyorsabban fejlődjenek.

Így sem a jó minőségű virágföldet, sem a tápoldatot nem sajnálták tőlük. A lefoglalt növényekről a botanikus szakértő megállapította, hogy Cannabis sativa egyedek.

Míg azonban a berendezéseken és a növényvédő szereken nem spórolt a páros, addig a különböző eszközök üzemeltetésén már igen. Ugyanis illegálisan vételezték az áramot, egy átalakított mérőóra segítségével.

police.hu

A rendőrök vagyonvisszaszerzési célzattal lefoglaltak a két férfitől egy 5 és fél milliót érő kocsit, 11 000 eurót, valamint több nagyobb értékű érmét és órát, illetve számos aranyrudat. A nyomozók mind a két férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg. Az őrizetbe vett két férfit letartóztatták.

A nyomozók az akcióval mintegy félmillió adag kábítószer piacra kerülését akadályozták meg, aminek a feketepiaci értéke közel másfél milliárd forint. A KR NNI tvizsgálja, hogy a páros kinek vagy kiknek értékesíthette a drogot, és hogy fennáll-e bűnszövetség. Így nem kizárt, hogy a gyanúsítottak köre bővülni fog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik