Belföld

Felfüggesztettet kapott a 30-as busz előtt büntetőfékező BMW-s

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Két év felfüggesztett börtönre ítélte a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság azt a férfit, aki négy évvel ezelőtt büntetőfékezett a BMW-jével egy busz előtt a Megyeri úton.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a kisgyermekes férfit négy évre eltiltották a járművezetéstől is. Az ítélet szerint az autós  úgy rendezett le egy közlekedési konfliktust Megyeri úton közlekedő 30-as menetrendszerinti autóbusz vezetőjével, hogy indokolatlanul fékezett előtte a kocsijával.

Az ütközés következtében az autóbusz több utasa az ülésből előre esett, a buszon állók közül pedig többen is elestek. Volt, aki mellkas zúzódást, vérző hámsérüléseket, más utas pedig testszerte, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Az elsőfokú bíróság közúti veszélyeztetésben és rongálás bűntettében is bűnösnek mondta ki a férfit, akit a büntetés mellett köteleztek az általa okozott 300 ezres kár megtérítésére is.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, a jelentős időmúlást, továbbá azt, hogy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik. Súlyosító körülményként vették figyelembe a cselekmény kiemelt tárgyi súlyát, továbbá azt is, hogy a terhelt több ember életét és testi épségét tette ki közvetlen veszélynek.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség képviselője, valamint a vádlott és védője is három nap gondolkodási időt tartott fent a jogorvoslati nyilatkozatra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik