Belföld

„Rehabilitálták” Vágvölgyi B. Andrást, ismét ő szerkeszti a ferencvárosi lapot

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az ezen a héten megjelenő 9 magazin legújabb lapszámát ismételten az a Vágvölgyi B. András készíti főszerkesztőként, akit még május végén távolított el pozíciójából a IX. kerületi önkormányzatának lapját kiadó helyi médiacég akkori, azóta menesztett ügyvezetője, Hagymási Zoltánértesült a Media1.

A szakportál azt írja: eldőlt, hogy a 9 magazin című kerületi lapot kiadó, a ferencvárosi önkormányzathoz tartozó kiadó augusztus végével kinevezett új ügyvezetője, Bencsik Márta „rehabilitálja” Vágvölgyi B. Andrást, és ismét főszerkesztőnek nevezi ki őt.

Kapcsolódó

A Media1 telefonon érte el hétfő este a régi-új főszerkesztőt, aki a portál érdeklődésére megerősítette, hogy a szerdán érkező lapszámot már az ő vezetésével készítették. Hozzátette, a munkaszerződése feltételeinek pontosítása, illetve a szerződés aláírása még folyamatban van. Mint ismert, Vágvölgyi B. Andrást idén május végén bocsátották el, a lépést Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere élesen bírálta, és úgy fogalmazott, szerinte az akkori ügyvezető csak ürügyet keresett a főszerkesztő eltávolítására. Később Hagymási Zoltánt leváltották, egy ideig úgy tűnt, hogy a DK-s szóvivő és egykori újságíró, Kálmán Olga férje, Hoffmann György adásrendező veszi át a médiacég irányítását, ám ez ellen Baranyi Krisztina vétót emelt. Augusztusban végül kinevezték a médiacég élére Bencsik Márta médiajogászt, újságírót ügyvezetőnek, aki addig a médiacég felügyelőbizottsági elnöke volt – emlékeztet a Media1.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik