Belföld

Nem tetszik a diákoknak a 18 fok: tiltakoznak, akciókat szerveznek

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Tiltakozik az ADOM Diákmozgalom a 18 fokos középiskolai hőmérséklet ellen – írja az ATV. Októbertől emiatt akciókat szervez és aláírásgyűjtésre készül az ADOM Diákmozgalom, amelynek képviselője azt mondta az ATV Hiradónak: komoly egészségügyi problémákat is okozhat hosszú távon, ha a diákok napi 7-8 órát 18 fok körüli hőmérsékletben ülnek.

Bozai Ákos hozzátette: megértik, hogy nehéz helyzetben van a kormány, de az iskolában fontos a diákok és tanárok jóléte. Mindenki túlterhelt és ha még egy olyan minimumot is elvonnak, mint a megfelelő hőmérséklet, az iskola nem lesz többé élhető környezet – tette hozzá.

Az ADOM Diákmozgalom egyébként azzal sem ért egyet, hogy ne legyen őszi szünet (és helyette a téli szünet legyen hosszabb), ami összesen 3 tanítási napot jelent. Szerintük így nem lehet spórolni az energiával, hiszen a november első hetére eső őszi szünetben is elképzelhető, hogy már erősen fűteni kell.

Az általános iskolákban egyébként legalább 20 foknak kell lennie, de a középiskolákban, szakképző intézményekben a 18 fok is elég a vonatkozó, hétfőn megjelent rendelet alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik