Belföld

Kétnapos edzőtáborba vonulnak a kormánypárti képviselők

Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

Balatonalmádiban tartja a Fidesz és a KDNP a kétnapos frakciószövetségi ülését – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője a lapnak elmondta, a kormánypártok kihelyezett frakcióülésére szeptember 21–22-én kerül sor, és a hagyományoknak megfelelően Orbán Viktor politikai tájékoztatójával indul, a frakcióülés központi témája pedig a brüsszeli szankciók és az azok által kiváltott drasztikus energiaárak lesznek.

Kocsis Máté hozzátette, hogy napirenden szerepelnek azok a törvényjavaslatok is, amelyek a helyreállítási alappal és a kohéziós forrásokkal kapcsolatos tárgyalások gyors lezárásához szükségesek.

A kormánypárti frakciók a fenti témában meghallgatják mások mellett Varga Judit igazságügyi miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Palkovics László technológiai és ipari miniszter helyzetértékelését

– tudatta a frakcióvezető.

A Magyar Nemzet felidézi, a kormánypártoknál hagyomány, hogy az aktuális parlamenti ülésszak kezdete előtt kihelyezett frakcióülést tartanak. Ezekhez a tanácskozásokhoz rendre fontos bejelentések, döntések kapcsolódtak az elmúlt három parlamenti ciklus során. Legutóbb februárban, Balatonfüreden tartott kihelyezett frakcióülést a Fidesz–KDNP.

Mészáros Lőrinc újra szállásadó lehet

A jelek szerint a kihelyezett frakcióülést újra az ország leggazdagabb emberének céges érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotel Bál Resortba szervezték. A booking.com oldalán legalábbis azt látni, hogy a szálloda teltházas, ami ebben az időszakban a Balaton partján is szokatlan. A kormánypárti politikusok 2019-ben is ide vonultak el. Akkor a két (őszi, tavaszi) kihelyezett frakcióülésért összesen 28 millió forintos számlát fizettek ki a Hunguest Hotels Zrt.-nek. A legdrágább ilyen elvonulós esemény eddig a tavaly júniusi volt Debrecenben, amiért több mint 56 millió forintot fizettek.

Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) beszédet mond a Fidesz-KDNP közös frakcióülésén Balatonfüreden 2022. február 16-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik