Belföld

Fegyverrel akart kivenni szabit egy győri férfi

Fegyverrel akart kivenni szabit egy győri férfi. A Győri Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt állítja bíróság elé a 45 éves férfit.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi négy éve dolgozott a győri munkahelyén, ahol már többször is volt problémája a szabadság kiadásával.

Márciusban jelezte a főnökének, hogy egy hét szabadságra szeretne menni áprilisban. Közvetlen munkahelyi vezetője azt válaszolta, hogy majd később visszatérnek a kérdésre, mert más is kért szabadságot, s meg kell szervezni a munkát.

Az elkövető másnap késve jelent meg a munkahelyén, és az irodában lévő munkatársa előtt elővette a ruházatában lévő engedély nélkül tartott forgótáras pisztolyt, és azt mondta, azzal fogja lelőni a főnökét. Végül a kollégája rábeszélésére átadta a pisztolyt és távozott az irodából.

Az igazságügyi fegyverszekértő megállapította, hogy a lefoglalt pisztoly működőképes lőfegyvernek tekintendő, és a tartásához engedély szükséges. A férfinak még aznap megszűnt a munkaviszonya. A férfi akár nyolc év börtönt is kaphat bizonyítottság esetén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik