Belföld

Bevallotta az ittas vezetésen ért sofőr, hogy unta már a vizet és a szörpöt, s jól esett neki a sör

Nem mindennapi beismerő vallomást tett az a sofőr, akivel szemben azért indult büntetőeljárás, mert augusztus elején ittasan vezetett Kondoroson.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a jogosítványától megfosztott és ittas járművezetéssel meggyanúsított sofőr a kihallgatásán azt mondta, hogy ritkán iszik alkoholt, de aznap a nagy melegben otthon dolgozott és egy idő után megunta a vizet és a szörpöt, és jól esett neki a sör.

Elmondása szerint nem tervezte, hogy bárhová is elmegy a kocsival, de egy ismerőse szólt neki, hogy visszaadná a kölcsönkért szivattyúját. Ő pedig úgy gondolta, hogy elmegy érte autóval, hogy este tudjon locsolni.

Rosszul döntött, hiszen a munkájához kell a jogosítvány, amit emiatt egy időre elveszített. A szarvasi rendőrök lezárták a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri a járművezetőket, hogy előre mérlegeljék az ittas vezetés kockázatait! A jogkövetkezmények, a jogosítvány bevonása mellett akár az is megtörténhet, hogy balesetet okoznak és nemcsak ők sérülnek meg, a saját autójukat törik össze, hanem vétlen károsultak, áldozatok is lesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik