Belföld

Kocsis Máté nem találja viccesnek Dobrev árnyékkormányát

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Először azt hittem, amikor Gyurcsányék bejelentették, hogy árnyékkormányt alakítanak, ez valami poén. (…) Azóta meg csak telnek-múlnak az órák, és egyre inkább úgy fest, ezt teljesen komolyan gondolják. (…) Ha feltételezzük, hogy tényleg nem vicceltek (most már úgy fest), akkor próbáljuk megérteni a helyzetet!

– írja a Facebook-oldalán Kocsis Máté.

Mint fogalmaz, jelenleg Gyurcsány Ferenc pártja a legerősebb, legszervezettebb, legütőképesebb politikai közösség a baloldalon, amelyik jelen pillanatban is „készül”. „Ez azt jelenti, hogy olthatatlan hatalomvágya odáig vitte a bukott miniszterelnököt, hogy az asszonyt előretolva megpróbálja újra. (…) Abban reménykedik, hogy ha netán valamiért idő előtt menne a jelenlegi kormány (nem fog), akkor ő és az emberi azonnal beülhetnek a helyükre. Elég csak elképzelni is, hogy ez mit jelentene a mostani európai válság kellős közepén. Megszorítások, adóemelések, családok kifosztása. Mindenki ismeri a módszereiket” – írja a Fidesz frakcióvezetője.

Kocsis szerint szimbolikus, hogy épp az „őszödi hazugságbeszéd” kiszivárgásának évfordulójára időzítették az árnyékkormány bejelentését.

De legalább mindenkinek módja lesz visszaemlékezni, milyen is volt, amikor ez az alak belehazudott egy nemzet arcába. Amikor megverette a honfitársait, amikor lovasrohamot vezényelt ellenük. Aztán meg tönkretette az országot, és megbukott. A magyarok a saját bőrükön tapasztalták meg, milyen egy Gyurcsány-kormány: mindent elvettek. Nyugdíjat, bért, családtámogatásokat. Most meg árnyékkormányt alakít. Nem vicc

– ismétli meg a posztja végén Kocsis Máté.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik