Belföld

Népszava: újabb kirúgások a Nemzeti Közlekedési Központnál

Csütörtökön újabb negyven embert rúgtak ki a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) romjain létrehozott Nemzeti Közlekedési Központból (NKK) – írja a Népszava. Ez rövid idő alatt a második elbocsátási kör volt, és várhatóan nem is az utolsó. Ezúttal a zöld park, illetve a HÉV infrastruktúra fejlesztésen, a budai fonódó projekten és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem fővárosi campusberuházásán dolgozók kerültek sorra a lap értesülése szerint.

Mindebből azt a következtetés vonják le, hogy a tervezett HÉV-beruházás leállítása is várható. Ennek előjele volt, hogy júliusban már felfüggesztettek több ehhez kapcsolódó engedélyezési eljárást a fővárosi kormányhivatalban.

Tízezer milliárd forintnyi fejlesztést kellett konszolidálni, ezért eddig 2100 milliárd forint értékben, 270 beruházást függesztett fel a kormány

– idézi a lap Csepreghy Nándor, az Építési és Beruházási Minisztérium (ÉBM) parlamenti államtitkára csütörtökön, egy konferencián elhangzott szavait.

Az NKK-ban a korábbi 330 emberből mindegy 150 maradt, de ők is úgy számolnak, hogy menniük kell.

A napilap szerint hasonló sorsa juthat hamarosan a főként autópályákat, hidakat építő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. és a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt is, ami további akár több száz ember elbocsátását eredményezheti. Mindhárom társaság beolvad az építési minisztériumba, feladatköre, munkavállalói és az ott vitt projektek is a Lázár János vezette tárcához kerülnek. Az erről szóló előterjesztésről még a héten dönthet a kormány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik