Belföld

Tovább gyengül a forint

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A hét utolsó kereskedési napján az euró jegyzése reggel hét óra körül 409,20 forint volt az esti 408,55 forint után, így várhatóan folytatja e heti botladozását a magyar deviza.

Szerdán jelentős, 6-7 egységnyi forintesés következett be, miután felröppent a hír, hogy az új EU-pénzek jelentős részélt blokkolhatja Brüsszel a jogállamisági problémák miatt. Ezt követően csütörtökön az EP-szavazás hírére még tovább lökték a lejtőn a forintot.

Előtte az MNB ma nem nyúlt a 11,75 százalékos egyhetes betéti kamatlábhoz, miközben a kormány részéről Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter azt vázolta, hogy a Brüsszelbe küldött menetrendnek megfelelően jövő hétfőn újabb törvényjavaslatokat nyújtanak be a közbeszerzési rendszer és az EU-s pénzek elosztása terén felmerülő problémák kiküszöbölésére – értékel a Portfolio.

A svájci frankkal szemben nem változott lényegesen a jegyzés, a csütörtök esti 425,71 forintos jegyzést követően 425,78 forintra változott, míg a dollár jegyzése az esti 408,97 forintról 409,68 forintra erősödött, számolt be az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik