Belföld

Karácsony: Jövőre 13-szor annyit fizet Budapest közvilágításra, mint idén

Budapest teljes éves adóbevétele nagyjából 170 milliárd forint. Ebből kellene kigazdálkodnunk a több, mint 13-szorosára nőtt közvilágítási számlát, fizetnünk a közösségi közlekedést, karbantartani és felújítani a parkjainkat, útjainkat, a csatornákat, elvinni a szemetet, élhetőbbé tenni a várost, és a sort még sokáig folytathatnám.

– írja a főpolgármester a Facebookon, majd azzal folytatja, hogy ezt nem tudják megoldani, ezért kezdeményeznek energiacsúcsot.

Nem kell hozzá közgazdásznak lenni, hogy megállapítsuk, ez lehetetlen. De nem csupán a főváros szenved, hanem minden magyar település hasonló cipőben jár. Az árak elszabadultak, az infláció tombol, energia- és gazdasági válság van. A kormánynak be kell avatkoznia.

 

Éppen ezért kezdeményezte a Nemzeti Energiacsúcs azonnali összehívását és az önkormányzatok energiabeszerzéseire a 2022-23-as fűtési szezon végéig „ársapka” bevezetését a Magyar Önkormányzatok Szövetsége.

 

Ez a válság mindannyiunkat érint. Nincs olyan verzió, hogy pár önkormányzat majd csődbe megy, és az élet megy tovább. Nem szabad engedni, hogy ledőljön az első dominó, megkockáztatva azt, hogy viszi az egész országot. Óvjuk meg a magyar településeket és azok minden polgárát!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik