Belföld

Árnyékkormányt alakít Dobrev Klára

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Dobrev Klára árnyékkormányt alakít – jelentette be Molnár Csaba a Demokratikus Koalíció pénteki elnökségi ülése után. A Facebookon közvetített beszédében a párt ügyvezető alelnöke arról beszélt: a kormány a választás előtt eltitkolta az ország valós helyzetét, hazudott a magyaroknak, majd a választás után a rendszerváltás óta eltelt évtizedek legfájdalmasabb megszorító csomagját vetette ki az emberekre.

Orbán miatt van megélhetési válság Magyarországon, és amíg Orbán marad, marad a válság is” – fogalmazott.

Egy ilyen helyzetben szerinte az ellenzéknek morális és politikai kötelessége megmutatni, hogy van kiút az ország számára a válságból, van alternatíva.

A DK elnöksége emiatt arra kérte Dobrev Klárát, hogy alakítson árnyékkormányt, mutassa meg, hogy van kiút az Orbán-kormány okozta megélhetési válságból, hogy van az Orbán-kormánynak európai alternatívája, és árnyékminiszterelnökként készüljön fel a kormányzásra.

A párt alelnöke szerint friss közvélemény-kutatások alátámasztják, hogy nincs ma Magyarországon alkalmasabb személy erre a feladatra.

Dobrev a DK elnökségi ülésén elvállalta az árnyékkormány megalakítását és vezetését. Az árnyékminiszterelnök terveiről vasárnap sajtónyilvános rendezvényen fog beszélni, majd hétfőn sajtótájékoztatón mutatja be árnyékkormányának tagjait.

Erre készültünk. Dobrev Klára felállítja Magyarország történetének első igazi árnyékkormányát

– rántotta le a leplet Gyurcsány Ferenc korábban sorozatban megjelenő Facebook-posztjairól, amelyek a felkészülésről szóltak.

A bejelentésre a Fidesz is reagált: a kormánypárt szerint a magyarok továbbra sem kérnek a Gyurcsány-kormányból. A Fidesz közleményében azt írta, hogy „a baloldal volt az, aki a csőd szélére sodorta az országot” és mivel az emberek áprilisban negyedszerre mondtak nemet „a Gyurcsány-korszakra, ideje lenne, hogy a baloldal elfogadja a választók akaratát”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik