Belföld

Korrupció miatt csapott le rendőrökre és pénzügyőrökre a TEK – videó

ugyeszseg.hu / TEK
ugyeszseg.hu / TEK

Határon történt korrupciós bűncselekmények miatt folytat nyomozást a Fővárosi Nyomozó Ügyészség két pénzügyőrrel és három rendőrrel szemben.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint megalapozott gyanú szerint az elfogott rendőrök, illetve pénzügyőrök áru- és személyfuvarozást végző külföldi sofőröktől a Magyarországra történő belépésük alkalmával jogtalan előnyt kértek a nagylaki határátkelőhelyen.

ugyeszseg.hu

A rendszerint 5-50 eurós vesztegetési pénzért cserébe a gépjárművek ellenőrzésére vonatkozó kötelezettségeiket megszegték. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség négy korrupciós esetet tárt fel, ezekkel összefüggésben pedig öt hivatalos személyt fogtak el.

ugyeszseg.hu

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt hallgatta ki őket gyanúsítottként. A gyanúsítottakat a nyomozó ügyészek a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársaival együttműködve, egy több helyszínes akció keretében fogták el.

A házkutatások során nagy összegű külföldi valutát foglaltak le, ami alátámasztotta a bűncselekmények gyanúját. A nyomozás adatai szerint több alkalommal is megvalósult hasonló korrupciós eset, ennek vizsgálata a nyomozás tárgyát képezi. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

Olvasói sztorik