Belföld

„A jogszabályok sokszor nagyobb védelmet biztosítanak egy madártojásnak, mint az anyaméhben fejlődő magzatnak”

MTI / Vajda János
MTI / Vajda János

Közleményben tudatta a Családtudományi Szövetség, hogy üdvözli a szívhangrendeletet. Mint írták: „valljuk, hogy az élet a fogantatás pillanatában kezdődik, amelyet óvni és védeni kell. Ma már a jogszabályok sokszor nagyobb védelmet biztosítanak egy madártojásnak, mint az anyaméhben fejlődő magzatnak. A szívhangrendelet ráébresztheti az anyát a méhében fejlődő emberi élet értékének elismerésére, saját gyermeke és édesanyai hivatása elfogadására és arra, hogy a nem tervezett várandós helyzetét ne abortusszal kívánja megoldani.”

A szövetség ugyanakkor kiemeli, hogy a szívhangrendelettel párhuzamosan fel kell hívni a társadalom figyelmét arra, hogy a párkapcsolati kultúra színvonalának emelése alapvető emberi és nemzeti érdekünk.

„Erősíteni kellene azon háttérintézményeket, amelyek a nem elfogadott, de megszületett gyermekeknek gondoskodást nyújtanak, és mihamarabb szerető családi hátteret keresnek.”

A szövetség szerint a szívhangrendelet jó irányt jelöl. „Üdvözlendő a családbarát országok azon törekvése, hogy egységes, harmonizált család- és életvédő törvények meghozatalával segítsék elő Európa kívánt népességnövekedését” – zárul a közlemény. (MTI-OS)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik