Belföld

A Városházán 20 fok lesz télen

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A Fővárosi Önkormányzat vezetése elkezdte az egyeztetéseket a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetével (MKKSZ) arról, hogyan csökkenthetné az önkormányzat, a munkaegészségügyi szabályokat betartva, az épületek energiafelhasználását, közölte kedden a Főpolgármesteri Hivatal.

Első lépésként a Főpolgármesteri Hivatal működését érintő intézkedésekről volt ilyen egyeztetés. A Fővárosi Önkormányzat hivatalának otthont adó Városháza utcai épület 2022-ben már teljes mértékben távfűtéssel működik. Ugyanakkor ennek költsége is jelentős lehet, ezért a több mint 50 ezer négyzetméteres épületre elhasznált energiamennyiség körülbeül 20 százalékos csökkentése szükséges.

A hatályos munkaegészségügyi szabályokat figyelembe véve az egyeztetések alapján 20 fok lesz a fűtési időszakban az épületben a hőmérséklet. Amely a korábbi 22 fokos szinthez képest 10-12 százalék megtakarítást jelenthet.

Ezzel együtt műszaki szempontból felmérésre kerül, hol lehet átköltöztetésekkel az épület egyes részeit lekapcsolni a fűtési rendszerről, és ezzel csökkenteni a fűtött területek nagyságát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik