Belföld

Somogyi Zoltán választóként bírálja Kötcse miatt Orbán Viktort

VARGA JENNIFER / 24.HU
VARGA JENNIFER / 24.HU
Szerinte Bayer Zsolt a kormányfő szócsöveként bírálta az uniós szankciókat, nevezte lator államnak Ukrajnát. A publicista cáfolta ezt, elárulta, hogy Orbán Viktor Kötcsén nem beszélt Ukrajnáról.

A kötcsei találkozón a miniszterelnök idén is zárt körben, csak a sajátjai előtt beszélt, ami Somogyi Zoltán szerint azt jelzi, hogy Orbán Viktor nem a nyilvánosságban, hanem a tekintélyelvű államban, kormányzásban hisz, nem tűr ellentmondást se kívülről, se belülről. A Népszavának a szociológus, a Political Capital társalapítója azt mondta, választópolgárként elvárná az ország miniszterelnökétől,

hogy odaálljon a népe elé, értelmezze a helyzetet, mondja el, mire számíthatunk, ki és mit csináljon, hogy túlélje az elkövetkező fél vagy egy évet. (…) Mégiscsak egy háborús, inflációs és energiaválság közepén vagyunk, fontos lenne, ha Orbán Viktor megpróbálná felkészítené az országot az előttünk álló időszakra.

Szerinte ahhoz, hogy Orbán Viktor kiálljon a nyilvánosság elé, kellene egy ellenzék, amely ezt kikényszeríti, és normális politikai kultúra, ami már régóta nincs. A kormányfő közösségi oldalára feltett videó Nagy találkozások – Kötcse 2022 címe azért hamis, mert a pikniken is  éppen azokkal jött össze, akikkel amúgy is.

Ilyen szempontból elég szegényesek lehetnek a személyes kapcsolatai. Nagy találkozásnak azt nevezném, ha olyanokkal találkozott volna, akikkel nem szokott mindennap

– tette hozzá.

Somogyi Zoltán szerint amikor Bayer Zsolt – aki ott volt a kötcsei találkozón – videóblogjában Ukrajnát „lator államnak” nevezte a kormányfő szócsöve volt.

Ha a kormány valamit nem tud, vagy nem akar elmondani, akkor azt a holdudvarához tartozó »értelmiséggel« mondatja ki.

A Népszava a miniszterelnök sajtófőnökét hiába kérdezte arról, hogy Bayer állításai tükrözik-e az Orbán Viktor által Kötcsén elmondottakat. Havasi Bertalan azt viszont egyértelművé tette, nem teszik közzé a kormányfő beszédét, annak fő pontjairól Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója tájékoztatta az újságírókat.

Frissítünk!

Orbán Viktor nem beszélt Ukrajnáról Kötcsén 

Bayer Zsolt hivatalos Facebook-oldalán üzent lapunknak és Somogyi Zoltánnak, miközben cáfolta, hogy videóblogjában Orbán Viktor kötcsei szavait, gondolatait tolmácsolta. Mint írta, nem tehette, mert múlt héten kivételesen csütörtökön rögzítették a Bayer Show-t a Hír TV stúdiójában, a vlogját pedig mindig utána veszik fel, ugyanott. Ezt a felvételen ülő, körülbelül húsz ember és a technikai személyzet is  tanúsíthatja. A vlogját tehát csütörtökön rögzítették, míg a kötcsei piknik szombaton volt, a kormányfő  16 órakor kezdte beszédét. (Amelyben nem beszélt Ukrajnáról). Bayer Zsolt jelezte, mindig saját véleményét mondja, írja.

Kapcsolódó
Bayer Zsolt: Egy lator államért kellene megfagynunk?
A fideszes publicista legújabb videójában arról beszél, milyen az elhibázott brüsszeli szankciós politika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik