Belföld

Niedermüller reagált az éjféli záróráról szóló előterjesztésre

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Niedermüller Péter reagált arra a tervezetre, ami vasárnap jelent meg a kerületi vendéglátóhelyek működéséről. Az előterjesztés szerint péntek és szombat kivételével éjfélkor be kell zárnia minden helynek.

Az Erzsébetvárosi polgármester Facebook-posztja szerint egy „ötletszerű munkaanyagról” van szó, és

csak annyi történik, hogy ígéretünkhöz híven folyamatosan azon dolgozunk, hogy élhetőbbé tegyük a kerületet, és megoldjuk Belső-Erzsébetváros problémáit, amelyek jóval 2019 előtt alakultak ki.

Niedermüller jelezte: az önkormányzati választás után létrehozták a Belső-Erzsébetváros munkacsoportot, hogy a vendéglátósok és a lakók bevonásával olyan szabályokat hozzanak létre, amelyek kompromisszumra épülnek és mindenki számára elfogadhatók.

A konszenzusos kritériumrendszer megalkotásával és életbe lépésével sokkal kevesebb panasz érkezik a vendéglátóhelyekre, de még nem oldódott meg minden probléma. A munkacsoport folytatja munkáját, s az önkormányzat hatósági irodája igyekszik monitorozni a rendszert

–fogalmazott a bejegyzésben. Hozzátette: folyamatosan figyelemmel kísérik a történéseket, értékelik a helyzetet, és különböző javaslatokon dolgozva keresik azokat a megoldásokat, amelyek a kerület számára a legelőnyösebbek. Ezekről pedig egyeztetések lesznek a lakókkal és a vendéglátóhelyek képviselőivel, jegyezte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik