Belföld

Kötcse után Szabó Bálint atrocitást emleget, a rendőrség cáfol

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szerint emberei mindvégig törvényesen és emberségesen bántak vele.

Szombaton Szabó Bálintot bilincsben vitték el a kötcsei piknikről. A szegedi önkormányzati képviselő a NER-elit zártkörű eseményén a belügyminiszter, Pintér Sándor autója előtt elállta az utat, nem volt hajlandó elhajtani kocsijával. Végül elvezették, majd amikor lecövekelt, megfogták a lábát, megbilincselték és elvitték egy rendőrségi furgonban.

Arról, hogy utána mi történt, kétféle verzió létezik. A Blikknek Szabó azt mondta, először az orvosi ügyeletre mentek, ahol látleletet készítettek róla. Szerinte így akarták a rendőrök magukat védeni, hogy nem sérült meg, amikor elvitték. Ezután a kapitányság zárkájában hat órán át tartották fogva, ekkor történt atrocitás közte és öt rendőr között. Ezt követően vért köpött, ezért hívták a mentőket, kórházba vitték. Szabó Bálint azt mondta, panasszal fog élni előállítása miatt, mert

tiltott parkolás miatt még embert nem vittek el bilincsben.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Szabó Bálint valótlanságot állított, nem történt atrocitás közte és a siófoki rendőrök között.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az eljárás során mindvégig a hatályos jogszabályok szerint, emberségesen, az érintett egészségügyi panaszára azonnal reagálva jártak el.

Mint írták, előállítása után Szabó Bálint a Siófoki Rendőrkapitányságon a felügyeletét ellátó két rendőrnek jelezte, hogy korábbról fennálló krónikus betegségekkel küzd, augusztus 20-a (az általa szervezett „gazdatüntetés” – a szerk.) óta nem evett és véres a köpete, ezért orvosi ellátást kért. Ekkor hívtak mentőt számára, a kórházból szabadon távozhatott.

Szabó a rendőri intézkedés során egyetlen alkalommal sem jelezte, hogy sérülése keletkezett, valamint az általa üzemeltetett közösségi oldalra feltöltött egészségügyi dokumentáció sem tartalmaz erre vonatkozó adatot.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az üggyel kapcsolatban a szabálysértési eljárás lezárásáig bővebb tájékoztatást már nem ad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik