Belföld

Húsz évet kapott a terhes feleségét hároméves kislánya előtt szétkaszaboló szegedi gyilkos

police.hu
police.hu

Húsz év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék első fokon hétfőn azt a szerb-magyar kettős állampolgárságú férfit, aki 2020 őszén brutálisan meggyilkolta a várandós feleségét.

A 41 éves férfit különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság. A törvényszék döntött arról, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra. A válást tervező férfi 2020. november 6-án reggel, szegedi otthonuk hálószobájában késsel rátámadt, alvó, hét hónapos várandós feleségére.

A támadásra felébredő, védekezni próbáló asszonyt két késsel több mint harmincszor szúrta meg. Elsősorban az asszony fejét és felsőtestét támadta, olyan erővel, hogy az egyik kés pengéje eltört. Az MTI beszámolója szerint a szúrások közül több a magzatot is elérte. A nő a helyszínen életét vesztette és magzatja is elhalt. A gyilkosság alatt a hálószobában volt közös, három és fél éves kislányuk is.

A férfi ezután lemosta kezéről a vért, felkapta a kislányt, gépkocsiba ültette és az édesanyjához ment, aki értesítette a rendőrséget. Az elkövető paranoid személyiségzavarban szenved, ami a bűncselekmény idején közepes fokban korlátozta beszámítási képességét. A bíróság által meghallgatott szakértők véleménye szerint a férfi gátlásainak feloldásában közrejátszhatott, hogy előző éjjel közepes mennyiségű alkoholt fogyasztott.

A gyilkos az utolsó szó jogán bocsánatot kért, és azt mondta, a mai napig nem tudja feldolgozni a történteket, nem talál magyarázatot rá. Úgy fogalmazott, tudja, hogy bűnhődnie kell. Kóbor Jenő bíró az indoklásban kifejtette, hogy a vádlott korlátozott beszámítási képességére tekintettel nem szabott ki életfogytig tartó szabadságvesztést a férfire. Az ügyészség súlyosítás, a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezett.

Kapcsolódó
Tényleges életfogytiglant kértek a várandós feleségét szétkaszaboló szegedi gyilkosra
A férfi több mint harminc késszúrással végzett a hét hónapos terhes feleségével a hároméves kislánya előtt. A magzat is meghalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik