Belföld

Tűz ütött ki a hulladékkezelőben, Tömörkény határában

A helyszínre nyolc település tűzoltóit riasztották. A lángok a Felgyői Regionális Hulladékkezelő Központ épületeit is veszélyeztetik.

Több száz négyzetméteren ég a hulladék a Csongrád-Csanád megyei Tömörkény határában, a Gátér felé vezető, 4518-as út 5-ös kilométere közelében található hulladéklerakóban, írja a katasztrófavédelem. 

A helyszínre nyolc település tűzoltóit riasztották, a csongrádi, a szegedi, a kisteleki, a szentesi, a kiskunfélegyházi, a kiskunmajsai, a kunszentmártoni és a kecskeméti hivatásos tűzoltókat. Az elsőként kiérkező csongrádi, kisteleki és kiskunfélegyházi egységek megkezdték a lángok oltását.

A helyszínre tart a katasztrófavédelem mobil laborja is.

Frissítünk!

Több mint ötven tűzoltó próbálja megfékezni a lángokat a Felgyői Regionális Hulladékkezelő Központban, ahol vasárnap dél körül ütött ki tűz. A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a lángok a központ épületeit is veszélyeztetik, de személyi sérülés nem történt. Molnár Krisztina közölte: a kiemelt, 5-ös fokozatú tűz oltásában 14 egység, 51 tűzoltó vesz részt, tevékenységüket munkagépekkel is segítik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik