Belföld

Népszavazást kezdeményezett a Kétfarkú arról, hogy a Kádár János halála napján aktuális árakban maximalizálják a rezsiárakat

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt még július közepén jelentette be, hogy rezsivédelmi népszavazást kezdeményez a kormány intézkedéseivel szemben, emlékeztetett pénteki bejegyzésében a párt.

Mint írták, konzultációk eredményei szerint a magyarok 98,5%-a szerint a rezsi rossz, ráadásul „megjöttek az első csekkek is és az egész olyan, mint egy rossz vicc.” A mai napon ezért hivatalosan is beadták a Nemzeti Választási Irodának az alábbi két kérdést:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés az egyetemes szolgáltatásra jogosult lakossági felhasználó által a villamos energiáért fizetendő egyetemes szolgáltatási árat az 1989. július 6-án alkalmazandó mértékkel megegyező hatósági árként határozza meg?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés az egyetemes szolgáltatásra jogosult lakossági fogyasztó által a földgázért fizetendő gázdíjat az 1989. július 6-án alkalmazandó mértékkel megegyező hatósági árként határozza meg?

Ennek értelmében a villany és a gáz árát a Kádár János halála napján aktuális árakban maximalizálnák, hatósági árként, örökre.

Érvényesüljön most is a magyarok akarata

– írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik