Belföld

Csütörtökön jöhet az eső

Szerdán a sok napsütés mellett kevés fátyol- és gomolyfelhő lesz az égen, és helyenként zápor, a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegységben esetleg zivatar is kialakulhat, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel. Éjszaka fátyolfelhők sodrónak fölénk, illetve északkeleten gomolyfelhők is képződhetnek, amelyekből zápor, esetleg zivatar továbbra sem zárható ki.

Csütörtökön a megvastagodó fátyolfelhőzet időszakosan szűrheti a napsütést, illetve a gomolyfelhő-képződés is egyre nagyobb területen válik erőteljessé. Késő délelőttől nagyobb eséllyel az Északi-középhegység térségében pattanhatnak ki záporos gócok, majd az északnyugat felől érkező hidegfront előoldalán, illetve a front mentén egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar, amelyet főként intenzív csapadék kísérhet. A csapadékzóna estére kelet, délkelet felé helyeződik.

Csütörtökön a délies, majd az északnyugatira forduló szél megélénkül, az Északnyugat-Dunántúlon meg is erősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 27 és 33 fok között várható.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik