Belföld

Ma reggel folytatódott a tanárok gördülő polgári engedetlensége

A Tanítanék Facebook-oldala
A Tanítanék Facebook-oldala

Ma reggel 8 órakor elindult – pontosabban folytatódott – a polgári engedetlenségi hullám az oktatásban.

Nem hátrálunk, amíg a kormány nem teljesíti a követeléseinket: Az oktatásban dolgozók fizetését igazítsák a diplomás átlagbérhez! Adják vissza a pedagógusok sztrájkjogát!

– olvasható a Tanítanék hétfői Facebook-posztjában.

A Tanítanék már korábban jelezte, szeptember 2-ig várnak érdemi ajánlatot a kormánytól, és ha ilyet nem kapnak, szeptember 5-től folytatják a polgári engedetlenségi akciókat. Mint írják: „A tiltakozás megszervezéséhez rád is szükségünk van. Ha teheted, támogasd adománnyal a Tanítanék munkáját.”

A Telex információi szerint hétfőn a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium 33 tanára nem vette fel a munkát ma reggel 8 és 10 óra között, míg a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban a csatlakozó tanárok egész nap nem fognak dolgozni, sőt, délelőtt a Nyugati térre mennek, ahol flashmobot tartanak.

Tanítanék Facebook-oldala

A miskolci Herman Ottó Gimnázium pedagógusai is csatlakoztak a polgári engedetlenségi hullámhoz, amit szintén a Facebookon jelentettek be. Mint írták, „az oktatás helyzetéért, valamint tanítványaink, gyermekeink, a nemzet jövőjéért érzett felelősségünk és tiszteletünk okán követeljük a mielőbbi érdemi, széleskörű és transzparens tárgyalásokat az oktatás jövőjéről, a pedagógusok méltatlan és megalázó bérhelyzetének azonnali enyhítését!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik