Belföld

A polgármester szerint „más funkciót kapnak” a Kutyapárt által kifestett buszvárók Piliscsabán

Nyugi, nem jutnak ebek harmincadjára a klévizi halarcú buszvárók

tette helyre a Kétfarkú Kutya Pártot szombaton a Facebookon Farkas András, Piliscsaba KDNP-s polgármestere. Az ügy előzménye – ahogy azt a Telex észrevette –, hogy a Kétfarkú Kutya Párt még pénteken megírta közösségi médiában: elbontják a helybéliek segítségével kifestett buszmegállókat Piliscsabán. A Kutyapárt szerint a helyükbe egyúttal a Nyerges Zsolt és Mászáros Lőrinc tulajdonában álló Publimont Kft. állít új buszvárókat.

A párt a posztjában azt írta, hogy a két halas buszmegálló elbontásának a költsége 4 millió forint, amit

újabb végtelenül hasznos és értelmes pénzköltésnek minősítettek.

Szerintük ez azért is szomorú, mert a mostani megállóval semmi baj nincs, leszámítva hogy „nem lehet rajta a pénzünkből kormánypropaganda”, de a helyiek megszerették a „halas” megállókat.

Az építész végzettségű Farkas András mindenesetre azt írta posztjában: személyesen kérte meg a kivitelezőt, úgy bontsa el az építményeket, hogy később is használni lehessen őket.

Nem lesz baja tehát a buszváróknak csak más funkciót kapnak. És amint megkeresnek az alkotók ezügyben, együtt kitaláljuk, mi legyen az. Garantálom, hogy nem jutnak ebek harmincadjára

– írta.

A polgármester azt is közölte, hogy a szeptember közepén esedékes munkálatokat összesen 2.062.480 Ft-ból végzik el, szemben a Kutyapárt által ismertetett négymillióval.

Farkas kitért arra is, hogy Piliscsabán az elmúlt évek lakossági fórumain, közéleti beszélgetésein rendre előkerült, hogy mikor cserélik le a város buszváróit. A polgármester megfogalmazása szerint „akkor azt kérdezték sokan”, hogy mikor cserélik végre a klévizi buszvárókat is. Erről állítólag négy-öt céggel tárgyaltak, és a kilenc új buszmegálló megépítést tavaly decemberben kezdték meg.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt aktivistái teljesen egyértelmű politikai akció keretében, tudatosan beelőzve az önkormányzatot, októberben kifestették a kléhvizi buszvárókat. Nem kértek rá sem tulajdonosi, sem településképi hozzájárulást, tehát jogszabálysértő módon hajtották végre az akciót. Hiába, kutyából nem lesz szalonna. Ha csúnyább vagy obszcén lenne, mindenki a hivatalosan erre vonatkozó “rongálás” szót használná, de mondjuk úgy: jópofa lett

– fogalmazott a piliscsabai polgármester.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik