Belföld

Egy helyettes államtitkár lemondott, kettőt kineveztek

Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Az országos főállatorvos úgy ment, hogy maradt.

A legfrissebb Magyar Közlönyből derült ki, hogy 12 év után távozott posztjáról Dr. Bognár Lajos Levente élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár, aki azonban országos tiszti főállatorvos maradt.

A miniszterelnök – az agrárminiszter előterjesztésére – határozatában megállapította, hogy dr. Bognár Lajos Leventének, az Agrárminisztérium helyettes államtitkárának e megbízatása, lemondására tekintettel – szeptember 1-jei hatállyal – megszűnt.

Orbán Viktor egyidejűleg – Nagy István javaslatára – dr. Felkai Beáta Olgát az Agrárminisztérium helyettes államtitkárává – szeptember 2-ai hatállyal – kinevezte. Ő eddig az államtitkárságon belül az Élelmiszergazdasági és -minőségpolitikai Főosztályt vezette.

Kapott egy új helyettes államtitkárt Pintér Sándor is. A miniszterelnök a belügyminiszter javaslatára nevezte ki Radomszki Lászlónét szeptember 1-jei hatállyal. Ő korábban a Szociális és Gyermevédelmi Főigazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltségét vezette.

Frissítünk!

Az agrárminiszter közölte: megerősítik az élelmiszerlánc-felügyelet rendszerét. Nagy István jelezte: a jövőben az élelmiszerlánc-biztonság felügyeletét az országos főállatorvos miniszteri biztosként irányítja. Az ellátásbiztonság fokozásért felel az új helyettes államtitkár.

A tárcavezető a feladatkörök különválasztása,  megerősítése érdekében felkérte dr. Bognár Lajos országos főállatorvost, hogy többek között a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakmai irányítójaként segítse azon megelőző, védekező munkák megszervezését, amelyek révén az állattenyésztés higiéniai, állategészségügyi biztonsága erősebb lábakon állhat. A járványveszélyes helyzetek megelőzésével százmilliárdos kiadástól mentesülhet az agrárgazdaság.

A miniszter elengedhetetlennek nevezte az élelmiszergazdaság, és -kereskedelem fejlesztését is, ezért kérte fel dr. Felkai Beáta Olgát helyettes államtitkárnak. A tárcának kiemelten fontos, hogy a magyar embereknek e vészterhes időkben se kelljen egy percig se azon aggódniuk, milyen ételt tesznek családjuk asztalára – fogalmazott Nagy István. A miniszter szerint az élelmiszerlánc területeinek mostani különválasztása a fogyasztók és a gazdasági szereplők érdekeit szolgálja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik