Belföld

Paks II. terhére emelné a pedagógusbéreket a Párbeszéd

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A KDNP hálásan köszöni a pedagógusok odaadó munkját.

Közleményt adott ki Tordai Bence, a Párbeszéd parlamenti frakcióvezetője, amelyben a pedagógus-béremelésre vonatkozó szakszervezeti követelések teljesítését sürgeti.

Eszerint a szakszervezetek 45 százalékos béremelésre vonatkozó követelésének teljesítéséhez 285 milliárd forint forrás átcsoportosítására van szükség, s ennek érdekében a párt költségvetési módosító javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek.

A Párbeszéd a béremelésre fordítandó összeget a Pénzügyminisztérium Beruházási Alap forrásából, illetve a Paks II. Zrt. tőkeemeléséből javasolja elkülöníteni.

A kormány oktatásért felelős vezetői hagyjanak fel a pedagógusokat támadó vagy éppen megalázó kommunikációjukkal, Orbán Viktor pedig ne az Európai Unióra hárítsa a felelősséget

– áll a Tordai által jegyzett közleményben.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a tanévkezdés napján szintén pártközleményt adott ki, ebben szó nincs a pedagógusbérekről vagy a tanárok bérköveteléseiről. A kereszténydemokrata politikus ehelyett arról ír, hogy „ma, amikor minden értelemben a kihívások korát éljük, elengedhetetlen, hogy minél jobban fel legyenek vértezve a fiatal korosztályok megfelelő tudással, látásmóddal és képességekkel, amelyekkel helyt tudnak állni a gyorsan változó világunkban”.

A tanárokhoz és diákokhoz fordulva a kormánypárti politikus azt írja:

Kitartást és sok erőt kívánunk nekik céljaik elérésében, a pedagógusainknak pedig hálásan köszönjük odaadó munkájukat, hiszen nagyrészt az ő kezükben van, hogy milyen emberek kerülnek majd ki az oktatási intézményekből!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik