Belföld koronavírus

Tíz hónapja nem tudja eltemetni az anyját, mert elkeverték a hamvait, megszüntették a nyomozást

Tíz hónapja nem tudja eltemetni az édesanyját egy asszony, mert elcserélték egy másik beteggel a kórházban, majd elkeverték a hamvait, írja a Blikk.  A hatóságok lezárták a nyomozást, mivel nem történt bűncselekmény.

Tavaly november óta tart ez a rémálom, aminek talán soha nem lesz vége. Édesanyámat a covid-osztályra szállították, telefonon minden nap érdeklődtem az állapota felől. Megnyugtattak, hogy jól van, átszállították a krónikus osztályra. Végre bemehettem, amikor azt láttam, hogy az ágyban, ahova kísértek, nem az anyukám fekszik. Az orvos nem hitte el, hogy a néni nem az anyám, s csak akkor változtatott az álláspontján, amikor egy rendőr jelenlétében a telefonomban megmutattam neki anyu képét

– nyilatkozta a lapnak a gyászoló asszony, hozzátéve később azt mondták neki, hogy összecserélték három beteg hamvait, és anyját már eltemethette valaki, de hogy ki, arra a mai napig nincs válasz.

A lap beszámolója szerint a hatóság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indította az eljárást az ügyben. Szakértőt rendeltek ki, aki megállapította: a betegcsere nem járult hozzá az asszony halálához, súlyos állapota és kísérő betegségei, valamint covid-fertőzése következtében a halála bekövetkezett volna.

Az intellektuális közokirat-hamisítás vétsége pedig azért nem megalapozott, mert a halott vizsgálati iratát kiállító orvos a már korábban rögzített beteg adataiból dolgozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik