Belföld

Razzia volt Budapest belvárosában, 63 főt figyelmeztettek közterületi alkoholivás miatt

Getty Images
Getty Images

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal együttműködve komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartott péntek éjszaka az Erzsébet téren, a Bajcsy-Zsilinszky úton, valamint egy belvárosi szórakozóhelyen.

Az akció kiterjedt a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények elkövetőinek felderítésére, a közterületen történő szeszesital fogyasztás szankcionálására, illetve az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők kiszűrésére is.

A rendőrök közel 200 embert igazoltattak, egy embert elfogtak járművezetés bódult állapotban vétség gyanúja miatt, másik két személyt pedig kábítószer birtoklása miatt állítottak elő.

Az egyenruhások két helyszíni bírságot szabtak ki forgalomból kivont gépkocsival közlekedés és nem az útburkolati jeleknek megfelelő közlekedés miatt. Egy emberrel szemben pedig szabálysértési feljelentést tettek közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt.

Az akció során 63 személy kapott figyelmeztetést közterületen történő szeszesital-fogyasztás miatt. A rendőrök kilenc fővel szemben kábítószer gyorstesztet is alkalmaztak, amely egy alkalommal pozitív eredményt mutatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik