Belföld

Gyurcsány: Ők nem vitatkozni, hanem ölni akarnak

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Szokatlanul kemény hangú Facebook-bejegyzésben bírálja a Fideszt Gyurcsány Ferenc, aki ezúttal arról fejti ki álláspontját, szabad-e egyáltalán ellenzékiként vitába szállni a nagyobbik kormánypárttal. Mint írja, nem akar tanácsot adni egyik ellenzéki pártnak sem, inkább általános érvénnyel fogalmaz. Szerinte a Fidesz a demokratikus jogállami rendszeren kívül helyezkedik el.

Úgy véli, a rendszerváltó pártok csak egy dologról tárgyalhatnak a rendszerkívüliekkel: a demokratikus, szabad és tisztességes választásokról, annak feltételeiről. Másról azért nem, mert  akkor beemelik a Fideszt abba a demokratikus diskurzusba, ahol nekik már nincs helyük. „Emlékezzenek a kormányfő elhíresült mondatára! »Ha teheted, akkor ellenfeledet meg kell ölnöd« – ugye ezt mondta?”

Ők nem vitatkozni, hanem ölni akarnak. Demokratának lenni nem egyenlő azzal, hogy felkínálod magad ellenfelednek rituális politikai gyilkosság áldozatául. Nem a vita ideje ez. Ez a küzdelem ideje. A Fidesz nem partner. Ezért nem megyünk el vitatkozni velük. Más dolgunk van. Készülni

– zárja a bejegyzését a DK elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik